piątek, 12 czerwca 2015

Omlet owsiany ze szpinakiem

To jeden z moich przemycaczy zielonych liści :) Cudowne śniadanko dla dziecka, które nigdy w życiu nie zjadłoby samego szpinaku czy jarmużu.




Na jeden omlecik wrzucamy do wysokiego naczynia:

  • 2, 3 jaja wolnowybiegowe
  • garść płatków owsianych
  • garść szpinaku (jarmuż ma intensywniejszy smak, więc pół garści wystarczy)
  • 1/4 ząbka czosnku
  • szczyptę soli morskiej
Wszystkie składniki blendujemy, rozgrzewamy na patelni olej lub masło i smażymy z obu stron, aż omlet się zarumieni. Oczywiście razem z płatkami możemy wrzucić pestki słonecznika czy orzechy nerkowca, co kto lubi :) Gdy robimy omlet dla siebie, możemy go doczilić lub dopieprzyć :)
Smacznego

2 komentarze:

  1. Świetny pomysł na śniadanko! Uwielbiam omlety - i na słodko, i na słono :)

    OdpowiedzUsuń